4.9.2014

Juuria etsimässä!

Uskon juuria etsimässä!

Olen tutkinut vajaan 3kk. Mikä viittaa siihen, että, mitä Jeesuksen ajan ennen ja jälkeen!  

Olen kirjoja mm. Risto Santalan (juuret 1-3) kirjoja lukenut ja niistä pintaa raapaissut omaan uskon sivistyksen paremmin tuntien ja, mitkä ovat Jeesuksen alkuperäiset tai mahdollisimman uskottavasti historiallisen kehyksen totuudet.
Ja olen lukenut jonkin verran messiaanisten kirjoittajien kirjoja, jotka on avannut uudella tavalla silmiä uskon suhteen ja sen alkuperäisen aitouden näkemiseksi ja kokemiseksi juutalaisten silmin ja myös suomalaisia kirjoittajia kuten aiemmin kirjoitin juuret sarjan kirjoittajan Santalan kirjoja ja myös kahta muuta kristilisten kirjojen kirjoittajia. Kuten: Harri Kröger, usein toimittanut kirjoja myös osia kirjoittanut, kuten Kuule Israel, Euroopan juutalaisten kutsu, jossa myös Paula Junttila on kirjoittanut laajan osan. Ja Kuule Israel, lisäksi mm. Viktor Blum (alunperin Virosta kotoisin juutalainen), Heikki Kangas, Samuel Savola ja Kaarlo Syväntö ja poikansa Olavi.
Pauli Rahkonen - Israel, heprean kieli ja raamattu, Susanna Kokkonen- Matka holokaustiin.
Juuret sarja I - III

Olen myös paljon saanut kokemus näkemystä ja oikeata opittua tietoa facebookissa parilta kaverilta.
Ja ovat paljon antaneet kirjallisuus vinkkejä ja muita sanallista tietoa, joten olen  hyvin kiinnostunut juutalais-israel, historiasta ja kulttuuri asioista raamatun historiassa ja kirkko historiassa sen alkupuolla ja myös juutalaisiin kohdituneista väkivaltaisuuksia ja surmia.
Kaikkea paljon olisi mielenkiintoista kirjoittaa, mutta lyhykäisyydessä historia/juuret ovat israel-juutalaisten kulttuurista lähtöisin ja myös Jeesus syntyi kulttuuriin, joka oli juutalaisuuden kehto!
Ja pelastus on juutalaisista juurista ja kaikki tärkeät tiedot, joita tänä päivänä vähän tieodostetaan, koska antisemismi on hyvin korkealla, niin hyvin laajalle myös kirkkokuntiin on jäänyt ei levinnyt antisemitismi muodossa jos toisessa.
Yeshua on itelleen alkanut olemaan juurien kiinostus myös ja haluan ajan kanssa tietoa juurista selvittää ja myös niitää tänne kirjoittaa aika-ajoin.

Mikä pointti olli tässä jutussa? Se että ite ja moni kiinnostus juurien etsimisestä! Koska kristityt ja juutalaiset ollaan uskon kautta saman Jumalan alaisia. Aabrahamin, Iisaki ja Jaakobin/Israelin, Jumala.*
Messiaaniset ja muut uskovat juutalaiset ovat minun ja kaikkien Jeesukseen uskovien veljiä.

*2.Moos. 3:15 " 
" Jumala sanoi vielä Moosekselle: "Sano israelilaisille: 'Herra, teidän isienne Jumala, Abrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala, lähetti minut teidän luoksenne.'
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 *Tässä minulle Jumala puhuu selkeästi, että olen kristittynä yhtä juutalaisen veljen kanssa ja toki kaikkien jotka Jeesuksen Herraksi ovat ottaneet.:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Ef. 2: 11- 12

"Muistakaa sen vuoksi, että ennen te lihanne puolesta pakanat, ympärileikkaamattomat - näin teitä nimittävät ne, joita lihaan käsin tehdyn ympärileikkauksen mukaan sanotaan ympärileikatuiksi -  että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta, osattomia lupauksen liitoista, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa.
  Mutta nyt Kristuksessa Jeesuksessa olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä.  Hän on meidän rauhamme. Hän teki nuo molemmat ihmisryhmät* yhdeksi ja purki niitä erottavan vihollisuuden muurin,
 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksineen.
Näin hän teki, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi ja niin tekisi rauhan
 ja jotta hän yhdessä ruumiissa ristillä sovittaisi nuo molemmat Jumalan kanssa ja niin omassa itsessään tekisi lopun vihollisuudesta.
 Hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka olitte kaukana, ja rauhaa niille, jotka olivat lähellä.
 Hänen kauttaan on meillä molemmilla pääsy yhdessä ja samassa Hengessä Isän luo."

* Juutalaiset ja pakanat

Juurien etsinnät jatkuu! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti