25.8.2015

Juuret

Juuret


 

Olen aiemmin kirjoittanut, että tahdon etsiä uskon juuria Yeshuaan, hebrealaisia/juutalaisia juuria.

Juuret joita etsin ei ole ihminen tai ihmiskunta, vaan Jeesus Messias! Joka on minun Herra!
Itse olen monessa asiassa ollut tutkivana osapuolena ja sitä olen edelleen.  Minä olen erehtyväinen ja kaikki ihmiset on. En väitä, että olen oikeassa, mitä kirjoitan, vaan haluan kirjoittamalla selkeyttää omaa kuvaani esim. alkuseurakunnasta ja myös sitä, että vanha testamentti/tanak saa selkeyttä itselleni.
Ja koska alkuseurakunnalla oli, vain vanha testamentti tai tietoa siitä , koska en usko, että kaikilla oli kaikki kääröt/pergamentit, joita siihen aikaan oli . * " Pergamentti on käsiteltyä nahkaa, jolle aikoinaan kirjoitettiin käsin kirjoja ja muistiinpanoja." * Wikipedia
Jos jollekkin on jotain hyötyä uskonelämään blogistani, niin se on ok! Mutta elä luota minun kirjoituksiin,vaan kaikessa tarkista Raamatun Sanaa ja peilaa, onko minun näkemykseni sen mukaiset. Näin haluan neuvoa tästä eteenpäin, koska ihmiset luottaa helposti ihmiseen ennenkuin Jumalaan ja Kirjoitettuun Sanaan.

Ajatukseni messianisesta ilmaisusta aiemmissa juuri blogeissa, niin en, niin voi ajatella ainakaan enää.
Kristitty olen, pakana syntyinen suomalainen ja en siitä muuksi muutu ja tahdon olla sillä paikalla, johon Jumala on minut johdattanut.
Seepra ei raidoistaan pääse, niin ei myöskään ihminen syntyperästä ja siitä, mitä historian aikana on alettu ilmaisemaan pakana kansan Jeesukseen/Jeshuaan uskovaa, eli Kristitty.
Ja tällä paikalla, kun olen, niin haluan olla rakentamassa myös sitä siltaa messiaanisten juutalaisten kanssa ja toki kaikkien ihmisten kanssa.

Jeesuksen Sanat:
Joh.17:20-23
"Mutta minä en rukoile ainoastaan heidän puolestaan vaan myös niiden puolesta, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun,
että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Rukoilen, että hekin olisivat yhtä meissä, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.
Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, minä olen antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä
- minä heissä ja sinä minussa - jotta he olisivat täydellisesti yhtä ja maailma tietäisi, että sinä olet lähettänyt minut ja rakastanut heitä, niin kuin sinä olet rakastanut minua.


Tuon Jeesuksen Ylimmäisen Papin rukouksen Sanat, kun jokainen uskova muistaisi, niin säästyttäisiin monelta väärältä riitelyltä ja väittelyiltä ja oltaisiin sen sijaan keskinäisessä sovussa ja rakkaudessa Jeesuksessa/Jeshuassa.

Messias ennustuksia:


Lupaus Messiaasta:

Jes. 11:1 " Mutta Iisain kannosta nousee verso, ja vesa puhkeaa sen juurista."

Jer. 23:5 " "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan."

Jer. 33:15 " Niinä päivinä ja siihen aikaan minä kasvatan Daavidille vanhurskauden verson, ja hän on toteuttava oikeuden ja vanhurskauden maassa."

Jes. 16:5 " Valtaistuin vahvistetaan laupeudella, ja Daavidin majassa istuu luotettava tuomari, joka noudattaa oikeutta ja ahkeroi vanhurskautta. "

Sak. 3:8 " Kuule, ylipappi Joosua, sinä ja sinun ystäväsi, jotka istuvat edessäsi. He ovat ennusmerkin miehiä, sillä katso, minä annan tulla palvelijani Verson. "

Sak. 6:12 "  Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, mies nimeltä Vesa!
 Hän versoo omalta pohjaltaan, ja hän on rakentava Herran temppelin. "

(Messias ennustuksia on Raamatussa vanhassa testamentissa paljon, Ei ole tarkoitus jokaista ennustusta etsiä, vaan, mitä koen nyt tarvitsevan. )

Messias itse:

Joh. 4:22 " Te palvotte sitä, mitä ette tunne. Me palvomme häntä, jonka tunnemme, sillä pelastus tulee juutalaisten keskuudesta. " 

*Geneerinen profetia: 
2.Sam.7:12-17
" Kun päiväsi ovat päättyneet ja sinä lepäät isiesi luona, minä nostan seuraajaksesi jälkeläisesi, joka on lähtöisin sinun ruumiistasi, ja minä vahvistan hänen kuninkuutensa. 
 Hän rakentaa huoneen minun nimelleni, ja minä vahvistan hänen kuninkaallisen istuimensa ikuisiksi ajoiksi. 
 Minä olen oleva hänen isänsä, ja hän on oleva minun poikani. Jos hän tekee väärin, minä kuritan häntä ihmisvitsalla, ihmisten antamilla lyönneillä. 
 Armoani minä en kuitenkaan ota häneltä pois, niin kuin otin sen pois Saulilta, jonka minä poistin sinun tieltäsi. 
 Sinun sukusi ja kuninkuutesi pysyvät aina minun edessäni, ja sinun valtaistuimesi on oleva ikuisesti luja.'" 
 Juuri näillä sanoilla ja tämän näyn mukaan Naatan puhui Daavidille."

Selvää on, että pelastus on juudan heimosta eli juutalaisten keskuudesta. Ja heille uskottu Jumalan Sana ja profetiat Messiaasta. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muutamia Raamatun kohtia:

Lupauksia/laista ajatuksia

UT.
Room.9:4-5
"Ovathan he israelilaisia, joille kuuluu lapsen asema ja kirkkaus ja liitot. Heille hän antoi lain ja lupaukset ja sääti jumalanpalveluksen. 
 Heidän ovat kantaisät, ja heistä on Kristus lihan puolesta. Hän on yli kaiken, Jumala, iankaikkisesti ylistetty. Aamen. 

VT.
Kaikki kansat luvattiin siunata Aabrahamin kautta. 
1.Moos. 12:1-3 " Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. 
     Minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinua ja teen nimesi suureksi, ja sinä tulet olemaan siunauksena. 
     Minä siunaan ne, jotka siunaavat sinua, ja kiroan sen, joka kiroaa sinua, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki maailman sukukunnat." 

UT. Apt. 3:24-25 "  Myös kaikki profeetat *Samuelista alkaen, järjestään kaikki, jotka ovat puhuneet, ovat ennustaneet näistä päivistä. 
 Te olette profeettojen ja sen liiton lapsia, jonka Jumala teki isienne kanssa sanoessaan Abrahamille: 'Sinun siemenessäsi siunataan kaikki maan sukukunnat.'
*ylempänä kirj.Raamatun kohta 2. Sam.7:12-17

VT.
Käsky kuunnella Jeesusta, joka on Messias. Ei ihmis käskyjä tai tulkintoja.
Jumala joka antoi sanat Mooseksen kautta:
5.Moos.18:15:19 " "Herra, sinun Jumalasi, antaa nousta sinulle profeetan, minun kaltaiseni, sinun kansasi keskeltä, veljiesi joukosta. Kuunnelkaa häntä. 
 Juuri tätähän sinä pyysit Herralta, sinun Jumalaltasi, kun seurakunta oli koolla Hoorebilla. Sinä sanoit: 'En voi enää kuunnella Herran, minun Jumalani, ääntä enkä nähdä tätä suurta tulta. Pelkään, että kuolen.' 
 Silloin Herra sanoi minulle: 'He ovat puhuneet oikein. 
 Minä annan nousta heille sinun kaltaisesi profeetan heidän veljiensä keskuudesta ja panen sanani hänen suuhunsa. Hän puhuu heille kaiken, mitä minä käsken hänen puhua. 
 Ja jokaisen, joka ei kuule minun sanojani, jotka hän puhuu minun nimessäni, minä vaadin tilille." 

UT.
Apt.3:22-23 " Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, on Herra, teidän Jumalanne, herättävä teille veljienne joukosta. Kuulkaa häntä kaikessa, mitä hän teille puhuu. 
 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei tätä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

Tärkeää itselleni on se, mitä juurista tahdon löytää on Jumalan tarkoitusperä ensin tosin lupaukset ja liitot jne.. on juutalaisille luvattu. On toki Jumala puhunut myös aina Adamista-Jeesukselle.
 Mutta heidän oli myös tarkoitus olla maailmalle esikuva ja pappiskunta.

Mutta Jumalalla oli parempi suunnitelma, koska kukaan ei voinut pelastua lakia noudattamalla.
Vaikka Toora ei ole yhdentekevää Raamatussa, vaan todellakin Jumalan Sanaa ja uskonnolliset juutalaiset ja monet messiaaniset juutalaiset pitää Tooraa, toki on popularisoituneita juutalaisissa paljon ja ovat hyvin paljon suhteessa väestöön, joko assimiloituneet tai muuten elää kukin oman tahtonsa mukaan. Kuten Suomessa on paljon nimi kristittyjä, joten maailma on paljon nykyään erillainen, mitä ihmiset saattaa luulla monesta uskontokuntaisesta ihmisryhmästä/kansoista.

Itse haluan Kristuksen laissa olla ja elää. Jeesus ei elänyt ilman lakia.
Paavali ilmaisee asian näin:
1.Kor.9:21b " vaikka en olekaan ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa. "
Jeesus sanoo: Joh.8:51 " Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."  

Mat. 5:17-18 "  "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan vaan täyttämään. <----- (Jeesus uhrikuolemalla täytti lain kirjaimellisesti, jota kukaan muu maailmassa ei voi tehdä, siksi Jeesus on täysin oikein elänyt lain suhteen.)
 Totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään *kirjain, ei ainoakaan *piirto, ennen kuin kaikki on tapahtunut. "
*kirjain, piirto= pienin hebrean aakkosissa jod/yod kirjain = ' <------noin pieni on jod/yod kirjain.

Uudesta liitosta:

Hepr. 8:6-7/9:11-14,22-28
" Mutta meidän ylipappimme on saanut niin paljon jalomman viran kuin on parempi se liitto, jonka välittäjä hän on ja joka on perustettu paremmille lupauksille. 
 Jos tuo ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty tilaa toiselle."

" Mutta Kristus ilmestyi tulevan hyvän ylipappina. Suuremman ja täydellisemmän majan kautta, jota ei ole käsin tehty ja joka ei ole tätä luomakuntaa, <---jatkuu...

...jatkuu-->hän meni, ei pukkien eikä mullikoiden veren kautta vaan oman verensä kautta kertakaikkisesti kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen. 
 Jos kerran pukkien ja härkien veri ja hiehon tuhka saastuneiden päälle vihmottuna pyhittää ulkonaiseen puhtauteen, 
 kuinka paljon ennemmin Kristuksen veri - hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle - puhdistaakaan meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa! "

"  Lain mukaan melkein kaikki puhdistetaan verellä, eikä anteeksiantoa ole ilman verenvuodatusta.  On siis välttämätöntä puhdistaa taivaallisten kuvat tällä tavoin, mutta itse taivaalliset on puhdistettava paremmilla uhreilla kuin nämä. 

 Siksi Kristus ei mennyt käsin tehtyyn pyhäkköön, joka on vain sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen ilmestyäkseen nyt Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.
 Eikä hän mennyt uhratakseen itseään monta kertaa, niin kuin ylipappi menee kerran vuodessa kaikkeinpyhimpään mukanaan vierasta verta;
 muutoinhan hänen olisi pitänyt kärsiä monta kertaa maailman perustamisesta asti. Mutta nyt hän on ilmestynyt vain kerran, maailmanaikojen lopulla, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä. 
 Ja niin kuin ihmisille on määrätty, että heidän on kerran kuoltava ja sen jälkeen tulee tuomio,  samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois monien synnit, ja hän ilmestyy toisen kerran, ei enää synnin tähden vaan pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat."




Koitan selkeyttää omaa ajatusta siitä, että Jeesus on uhrannut itsensä ja muuta uhria ei tarvia uhrata minun puolesta.

Hepr.10:18
"Missä nämä on annettu anteeksi, siellä ei enää tarvita uhria synnin edestä."

Hepr.10:19-23
"Meillä on siis, veljet, rohkea luottamus siihen, että Jeesuksen veren kautta meillä on pääsy kaikkeinpyhimpään
 uutta ja elävää tietä myöten, jonka hän on vihkinyt meille esiripun, oman lihansa, kautta.
 Koska meillä on suuri pappi Jumalan huoneen hallitsijana,
 astukaamme esiin vilpittömin sydämin, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä.
 Pysykäämme horjumatta toivon tunnustuksessa, sillä lupauksen antaja on uskollinen.


Monia kohtia Raamattu pitää sisällään ja olisin halunnut enemmän laittaa Sanan paikkoja, mutta koitin laittaa siten Raamatun paikkoja, jakeita, että hieman käsitys syntiuhrilaista on selkeä, että en tarvia muuta syntiuhria, kuin Jeesuksen, muuten Jeesus olisi turhaan kuollut.
 Jumalan ainutsyntyinen Poika ja se oli todella suuri armo, meitä ihmiskuntaa kohtaan.
Koska maantieteellisesti olisi, jopa mahdoton kaikkien muuten, pelastua jos vanhan testamentin, uhrilait olisi käytössä, mutta HalleluJah näin ei ole ja jokainen pelastuu uskomalla Jeesukseen, Jumalan Poikana, joka uhrasi itsensä ja kuoli ja Jumala herätti Poikansa Messiaan ja Jeesus Messias nousi ylös taivaisiin Jumalan oikealle puolelle..
Evankeliumi painotteinen blogi erikseen tästä aiheesta, koska itse haluan saarnata ristiinnaulittua Jeesusta, kuten Paavali kertoo 1. Kor. kirjeessä.

Itse en näe, että olisi tarve uuteen temppeliin, mutta Hesekiel ennustaa selkeästi kyllä, että temppeli olisi vielä tulossa ja se on oma juttu sinällään ja siitä eri aihe jo kannattaa pohtia jos, vaan Jumala antaisi ymmärrystä ja viisautta Pyhässä Hengessä siitä kirjoittaa.


Lopuksi juurista uudentestamentin puolella:


Room.11:17-24 " Mutta jos muutamat oksista on taitettu pois ja sinut, joka olet luonnonvaraisesta öljypuusta, on oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta, 
 älä ylvästele noita oksia vastaan. Jos ylvästeletkin, muista, että et sinä kannata juurta vaan juuri kannattaa sinua. 
 Sinä ehkä sanot: "Nuo oksat taitettiin, että minut oksastettaisiin." 
 Oikein! Epäuskonsa tähden ne taitettiin, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylimielinen vaan pelkää, 
 sillä jos Jumala ei säästänyt luonnollisia oksia, ei hän säästä sinuakaan. 
 Katso siis Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta: Jumalan ankaruutta langenneita kohtaan ja hänen hyvyyttään sinua kohtaan, jos pysyt hänen hyvyydessään. Muuten sinutkin hakataan pois. 
 Myös nuo toiset oksastetaan, elleivät he jää epäuskoonsa, sillä Jumala pystyy oksastamaan heidät uudelleen. 
 Jos sinut on leikattu luonnonvaraisesta öljypuusta ja vastoin luontoa oksastettu jaloon öljypuuhun, kuinka paljoa ennemmin luonnolliset oksat oksastetaan omaan öljypuuhunsa!

Teksti ylhäällä puhukoon mitään lisäämättä puolestaan juurista ja oksista. Näin joskus on parempi, että antaa Sanan puhua, mitä on Kirjoitettu, Raamattuun mitään siihen lisäämättä, kuin!:

 Aamen!!!



Otsikko on Juuret! 

Ja tuli kirjoitettua, kuitenkin aika laajaalaisesti samassa blogissa ja varmasti on jonkin verran sekavaa ajatusta, mutta näin joskus. :)

SHALOM! <3