26.11.2014

Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka

  Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka




Rakkaudesta Jeesukseen tahdon olla Jumalan astia, jonka annan muovata hänen käyttöä varten, että Jumala voisi käyttää minua hänen suunnitelmia varten ja Jumalan johdatuksessa haluan olla valmis kertomaan Jeesuksesta, että monet voisi pelastua.

Sydämelle olen saanut alunperin evankelistan armoituksen ja olen saanut rakkauden kaikkia ihmisiä, Jumalan luotuja kohtaan, koska Raamattu kertoo: Jeesus vastasi: Mark.12:29-31
 "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel, Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi. 
 Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikella ymmärrykselläsi ja   kaikella voimallasi.'
 Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Ei ole näitä suurempaa käskyä." 
Kerron näistä jakeista joitakin ajatuksiani:
 Ensimmäinen jae, joka itselleen on tärkeä muistaa, että Jumala johon uskon on Israelin Jumala ja jota palvon ja Jumala on antanut myös rakkauden minulle Israelia kohtaan.
 Ruut. 1: 16 " Sinun kansasi on minun kansani ja sinun Jumalasi on minun Jumalani." 
Toinen jae, minun tulee rakastaa Jumalaani, joka on Poikansa Jeesuksen kautta pelastanut minut.
Kolmas jae: Kun voin rakastaa Jumalaa, niin voin rakastaa myös aidosti lähimmäistä, toki myönnän olen vajavainen ihminen, kuten oli Raamatussa kaikki luukuunottamatta Jeesusta, joista kerrotaan, niin hekin teki virheitä heti Aadamista lähtien aina viimeisintä apostolia Johannesta myöten. Mutta se ei ole pääasia, että olen vajavainen, vaan sydämen asenne Jumalaan, joka voi aina antaa rakkauden vaikuttaa jos huomaa olevan sivuraitellla, toki rukoileminen on siihen avain. 
Mikä on voimavara, jolla tahtoisin voittaa sieluja Jeesukselle? Jeesus vastaa: Ap.t. 1:8 " Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka."  
Kun olen lähiaikoina miettinyt ja rukoillut, niin minulle välähti, että Paavali kirjeissäänkin kertoo ensin Juutalaisille sitten Kreikkalaisille, esim. Room.1.16 "   Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. 

Mitä uskovat kristityt on unohtaneet suuressa määrin? Israelin ja sen evankelioinnin.. joo toki siellä on länsimaalaisia saarnaajia, mutta onko koko maailman seurakunta samaa mieltä? EI! Miksi? Isoin syy on korvausteologia. Ja mikä sen sitten aiheutti, antisemitismi, juutalaisvastaisuus.
Antisemitisminen ajattelu, joka on juurtunut alku vuosisadoilta asti tähän päivään saakka aina Nikean 325jkr. kokouksesta-Lutheriin ja siitä eteenpäin hieman hiljemmin, toki ei voi unohtaa holokaustia, jota koskaan en voi unohtaa, enkä muitakaan vainoja, jotka ovat isolta osin syytä katolisenkirkon opetus, että juutalaiset on kirottuja ja kirkot ovat siunattuja. Kaikki Raamatun lupaukset on kirkko ominut, mutta ei kirouksia. 
Aiemmissa blogeissani on laajemmin kirjoitettu vainoista, niin nyt siirryn eteenpäin asiassa.
Kirkko otti käyttöön korvausteologian ja se tarkoittaa sitä, että he ovat perineet Israelin lupaukset Raamatusta ja se johti siihen, että evankeliointi tänäpäivänä monessa seurakunnassa Israeliin on tarpeetonta, jossa myös on kaksoisteologialla kanssa osuus asiaan, joka puolestaa uskoo, että juutalaiset pelastuu oman uskonsa kautta ja siksi heille ei pidä kertoa Jeesuksesta. 

Itse vihaan antisemitismiä, koska se on saatanan keksintö. Ja en kuuntele yhtään, mitä ihminen on keksinyt, vaan, mitä Raamattu sanoo, koska sieltä en löydä mitään todisteita korvausteologialle, eikä kaksoisteologialle, ne on toki hengellistetty, joten ihmiset selittää, että Raamatun lehdillä käytetty kuvakieltä, jossa lukee juudasta tai israelista, joten sillä hengellistämisllä vesittävät Raamatun sanoman omaksi edukseen.
Mutta voi heitä, koska Jumala ei unohda sitä, että ihminen on muuttanut Raamatun sanomaa.

Itse tahdon kulkea seuraten Jeesusta ja mennä eteenpäin sillä suunnitelmalla, jonka aluksi mainitsin:
 Rakkaudesta Jeesukseen tahdon olla Jumalan astia, jonka annan muovata hänen käyttöä varten, että Jumala voisi käyttää minua hänen suunnitelmia varten ja Jumalan johdatuksessa haluan olla valmis kertomaan Jeesuksesta, että monet voisi pelastua.
Ja siihen kuuluu myös juutalaiset ja rakkaus Israelia kohtaan en osallistu polittisiin juttuihin, vaan Jumalan suunnitelmaan, koska hän on ainoa diktaattori ja on tuonut Israeliin juutalaisia takaisin ja kokoajan lisää muuttaa sinne heidän kansalliskotiin Israeliin, josta Raamattu on ennustanut. 

Saa nähdä minne Jumala vielä vie ja johdattaa ja en toki pyöritä peukaloita, vaan evankelioin siellä, missä ikinä olen, vaikka sairauksien kautta olen joutunut hiljentämään vauhtia ja se taas on antanut aikaa opiskella Jumalan Sanaa! Ja rukoilla enemmän! 
Juutalaiset Jeesukselle! <3