14.4.2016

Niilo Yli- Vainio, Jumalan mies!

ks. kirja: Saarnaaja, Mauno Saari. WSOY

Alustus:


Kerron Niilo Yli- Vainion kirjan: Saarnaaja, Mauno Saari. WSOY > Niilo Yli- Vainion taistelu, testamentti ja päiväkirja< .  olen lukenut myös Elämä voittaa Niilo Yli- Vainoin tarina, Tytti Traff. RV. Molempia kirjoja suosittelen jälkimmäinen kertoo Niilosta alusta asti elämän kertana ja ensimmäinen toki myös hieman läpi käydään, hänen elämän vaiheita, mutta lyhyemmin.  Tutustu itse Niilon kirjoihin, joita mainitsin jos hänen elämästä haluat syvällisemmin tietää ja lukea.





Itse aihe:



Todella aito ja koskettava kirja. Itse minä tämän kirjan jälkeen, monella itkulla ja kyynelillä kirjoitan tätä teksitä. Muista! kaikki tämä teksti on minun näkemystä hänen kirjansa perusteella ja objektiivista tarkastelua. Koin kuitenkin luku kokemuksen myös subjektiivisesti. Itse uskon samaan Jumalaan, kuin Niilo Yli- Vainio, joka on raamatussa ilmoitettu, Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Sama Pyhä Henki, joka Niilossa oli on myös minussa, kun sain täyttyä Pyhällä Hengellä uskoon tulon jälkeen. Ilman Pyhää Henkeä en minä voisi omistaa sitä uskoa, joka on Jeesuksessa Kristuksessa, Jumalaan ja sitä varmuutta sieluni pelastuksesta, kun uskon ja armon kautta Herran Jeesuksen Kristuksen kautta. Uskon hänen sovittaneen syntini armosta ja uskon, että Jeesus ylösnousi kolmatena päivänä ja nousi 40. päivänä taivaaseen Isän oikealle puolelle. Hän on minun Herrani! Ja oli myös Niilon Herra, jonka uskon näkeväni toivossa ja armossa Herrassa Jeesuksessa, ruumini ylösnousemuksessa. Joku voi ajatella, miten ruumiin? Koska uskon raamatun Sanaan, jossa saan uuden ylösnousemus ruumiin tätä vanhaa ruumista ei taivaassa Herran luona ole.


Niilo oli Jumalan mies,  joka 30. vuoden uskossa Herraan Jeesukseen Kristukseen, olon  jälkeen sai Jumalalta voitelun ja sairaita parani ja ihmeitä tapahtui, ihmisiä kaatuili Pyhän Hengen vaikutuksesta ja uskon myös näin tapahtui. Kirjasta lainaus: 

"Ihmiset puhuvat suggestion, hypnoosin, tai sanovat että tönin ihmisiä kumoon, tai että ihmiset luulee kokevansa voimaa, tai että ihmiset haluaa niin kovasti kaatua ja parantua, että ne sen takia kaatuu ja paranee, hetkeksi omasta luulosta." Oma vapaa lainaus:  Jumalan omat Jeesukseen uskovat jopa arvioi hänen toimintaa, harhaopiksi tai joksikin muuksi, mikä ei ole ainakaan Jumalasta. Ja tämä minua ihmetyttää ja sanoisin, että >Jumalan omat< jos alkaa tälläistä sanomaan, niin se vasta ihme on, koska eivät usko raamattuun ja että ihmeet ja merkit loppui raamatun kirjoittamiseen asti ja sen jälkeen ne ei toimi, näin ajatteelee monia tuhansia uskovia tänäänkin. Tänä päivänä jatkuu sama rumpa! Jos joku Jumalan voimassa ja voitelussa tekee Jumalan hänelle antamassa armoituksessa ihmeitä. Tämä minua huolestuttaa ja kyynelin luin myös kirjassa sitä kritiikkiä, jota Niilon niskaan laitettiin. (Mieti omalle kohdalle?)tuhansia kirjeitä, jotka suurin osa oli rukous pyyntöjä ja elämän suhteen kurjuutta jne.. ja monia satoja puheluita, joissa ihmiset kertoi omista ongelmistaan. Kuitenkin tämä Niilo Yli- Vainio toimi Jumalan antaman näyn mukaisesti. Niilo kertoo kirjassa:  " Nämä tapahtumat selvisivät minulle tavallaan jo vuonna 1956 Alajävellä, kun seurakunnan rukoushuonetta rakennettiin. Olin sairas jo, 36- vuotiaana. tuli ilmoitus, "pääni näky" , ei ilmestys eikä uni, vaan näky yöllä! " Siis 21. vuotta hän tätä odotti ja ennen tätä uudistumista Niilo tunnettiin tulenkatkuisista saarnoista, (ihmisiä kuitenkin pelastui kiitos Herralle) ja Niilo perheineen muutti 33. vuoden aikana 30 kertaa eri paikkakunnilta toiselle ja myös palvellen Herraa myös Ruotsissa. 1977 Niilo kävi Austraaliassa ja silloin sen reissun jälkeen Niilo uudistui. Oliko se tuon reissun "ansiota" EI!!, vaan Jumala uudisti miehen, joka oli kuoleman sairas ja lähellä kuolemaa monta kertaa lukuunottaen hänen vaimonsa. Häntä koeteltiin ja perhettä monen monta kertaa. Ja itseasiassa Niilo tutussa lähimetsässä Härmässä, jopa jo alkoi kyseen alaistaamaan Jumalan olemassa olon. Näin usein myös monille uskoville tulee ajatuksia myös joskus itselleen. Sairaudet, rahahuolet, väsymys, epäonnistumiset. Näitä koki Jumalan mies Niilo. Ei hän ollut, kuin ihminen, joka koko sydämestään palveli koko elämänsä Jumalaa, aina uudistumisen vuodet lukuunottaen.
Kuitenkin täysin Jumalan mies, joka totteli Taivaallista ääntä, näkyä, unia. Kansakoulun käynyt, ei käynyt raamattukouluja eikä muitakaan virallisia kouluja.
Kirjasta: " Jumala tekee niinkuin tahto ottaa jonkun ja tekee itselleen työkalun. Jumalan aseeksi ei voi kouluttautua, eikä valmistua yliopistossa tai raamattukouluissa. Minä olen hyvä esimerkki . Jumala alkoi käyttää minua näin. Suomessa ja eripuolilla maailmaa, sellaisessa tilanteessa, joka oli jo ihmis järjelle mahdoton. Kukaan järjissään oleva seurakunnan johtaja ei olisi voinut suunnitella tätä herätystä eikä unissaan kuvitella, että sairas, kuollut Niilo siihen nousee keulaksi.  > Yksi syy on se, ettei Jumala ei jaa kunniaansa." <



Jumala itse tietää milloin herätystä syntyy ja milloin hän tahtoo valita jonkun hänen tehtää varten.


Elämä voittaa kirjassa, Kathry Kuhlman profetoi: "Monet Jerusalemin konfrensissa mukana olleet muistavat Kathryn Kuhlmanin sanoneen puheessa, että Pohjoismaissa pian nähtävä ihmeiden aalto tulee Suomesta" Tämän hän kertoi vuonna 1974 maailmanlaajuisessa Pyhän Hengen konfrensissa. ja näin Niilon kautta tämä ihme Jumalasta tapahtui. Niilo itse monen monta kertaa sanoi, että hän itse ei paranna ketään, vaan Pyhä henki. Ja kunnian antaen Jumalalle Jeesuksen Kristuksen nimessä.
Elämä voittaa.

Tämä on Niilon elämästä kirjan kautta koettu: Saarnaaja, Mauno Saari. WSOY ja Elämä voittaa Niilo Yli- Vainoin tarina, Tytti Traff. RV.

Tosin suppeasti olen kirjoittanut, mutta tarkoitus ei ollutkaan kirjoittaa kirjaansa uusiksi, vaan Jumalan kunniaksi ja Jeesuksen Kristuksen kirkastamiseksi. Muistaen Niilo Yli- Vainion muistoa ja toki myös sydämellä koko hänen perheensä. Ja hänen lapsensa tai lähiomaiset jos havaitsee tässä tekstissä jotain loukkaavaa, niin kerrothan siitä minulle ja minun sähköposti osoite on: mlappalainen275@gmail.com

Niilo Yli- Vainio on mentorini ja kunnioittaen hänen muistoaan. T. Marko Juhani Lappalainen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Niilo_Yli-Vainio < -- wikipediasta hänen kirja tuotanto:
  • Järkyttyvä maailma, 1965
  • Kristitty vai käännynnäinen?, 1978
  • Kuolema ajaa takaa, Ristin Voitto, 1962
  • Käskynjaolla, 1975
  • Miten voisin pelastua?, 1978, ISBN 951-605-502-8
  • Nälkä, 1965
  • Oli mies Jumalan lähettämä, 1982
  • Palmukaupungin sokea poika, RV, 1964
  • Sinä voit täyttyä Pyhällä Hengellä, 1969
  • Toinen korjataan talteen ja toinen jätetään, 1980
  • Tuttuja molemmilla puolin, 1969
  • Vapautuminen kuolemanpelosta, synnistä, sairaudesta, 1978
  • Voiman salaisuus, Ristin Voitto, 1967
  • Yö ilman unelmia, 1966
  • Öljyn ihme, 1981
  • Otatko Sinä?, David Wilkerson ja Niilo Yli-Vainio, 102s, Kuva ja Sana, 1981, ISBN 951-9203-07-9
  • Träff, Tytti: Elämä voittaa: Niilo Yli-Vainion tarina. Tikkurila: Ristin voitto, 1978. ISBN 951-605-503-6.
  • Saari, Mauno: Saarnaaja. Niilo Yli-Vainion taistelu, testamentti ja päiväkirjat, Wsoy, 1983, ISBN 951-0-12075-8

  • 1 kommentti:

    1. Hyvä Marko. Kiitos kun jaoit tämän katkelman omaa ja Niilonkin elämää. Siunausta sinulle.

      VastaaPoista