30.10.2014

II Jeshua-vainot, peite Israelin kansan kasvoilla, joka poistetaan

II osa

Jeshua-vainot, peite Israelin kansan kasvoilla, joka poistetaan



"Herra kurittaa lastaan jota rakastaa"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------      
                                                
                                                                       

Miksi Israelilaiset ovat olleet vuosituhannet pimennossa?

Vainot jne..

Jumalan valittu kansa on kamppaillut peite kasvoilla, miksi on näin? Olen surullinen heidän kohtalostaan ja ei auta, vaikka raamattu siitä jo ennalta mainitsee, että hajaannuttaa neljään eri maailman kolkkaan ja joutui ihmisten (huom. ei aika järjestyksessä) pilkkaamiksi, vainottavaksi, kristittyjen hylkäämäksi. 


5. Moos.28:63-68, 30:1-3
" Koska et kuunnellut Herran, sinun Jumalasi, ääntä, teistä jää jäljelle vain vähäinen joukko, vaikka te ennen olitte monilukuisia kuin taivaan tähdet. 
 Ja niin kuin Herra ennen iloitsi teistä tehdessään teille hyvää ja antaessaan teidän lisääntyä, niin Herra silloin iloitsee teistä hävittäessään ja tuhotessaan teidät. Silloin teidät temmataan irti siitä maasta, jota te nyt menette ottamaan omaksenne. 
 Herra hajottaa sinut kaikkien kansojen sekaan kautta koko maailman, ja sinä palvelet siellä muita jumalia, puisia ja kivisiä, joita sinä et tunne eivätkä isäsikään tunteneet. 
 Niiden kansojen seassa sinä et saa lepoa eikä jaloillesi löydy lepopaikkaa. Herra antaa sinulle siellä vapisevan sydämen, rauenneet silmät ja nääntyvän sielun. 
 Elämäsi näyttää sinusta olevan hiuskarvan varassa, yöt ja päivät sinä olet pelon vallassa, etkä voi olla varma hengestäsi. 
 Aamulla sinä sanot: 'Jospa olisi ilta', ja illalla: 'Jospa olisi aamu!' Sellaista pelkoa sinä tunnet sydämessäsi, ja sellaisia asioita sinä näet silmilläsi. 
 Herra kuljettaa sinut laivoilla takaisin Egyptiin, josta minä sanoin sinulle: 'Sinun ei enää tarvitse nähdä sitä.' Siellä te kaupittelette itseänne orjiksi ja orjattariksi vihollisillenne, mutta ostajaa ei ole." 

 "Herra armahtaa ja siunaa kansaansa
"Kun kaikki tämä kohtaa sinua, siunaus niin kuin kirouskin, jotka minä olen asettanut sinun eteesi, niin silloin sinä menet itseesi kaikkien kansojen keskellä, joiden luo Herra, sinun Jumalasi, on sinut karkottanut. 
 Sinä palaat Herran, sinun Jumalasi, luo, ja sinä itse ja sinun lapsesi olette koko sydämestänne ja koko sielustanne hänelle kuuliaisia kaikessa, niin kuin minä tänä päivänä sinua käsken. 
 Silloin Herra, sinun Jumalasi, kääntää sinun kohtalosi ja armahtaa sinua. Herra, sinun Jumalasi, kokoaa sinut jälleen kaikista kansoista, joiden keskuuteen hän on sinut hajottanut".

Jes. 6:12-13 "  Herra karkottaa ihmiset kauas, ja suuri autius tulee keskelle maata. 
 Jos siellä on jäljellä kymmenesosakin, niin sekin hävitetään. Mutta niin kuin tammesta ja rautatammesta jää kaadettaessa kanto, niin jää siitäkin. Se kanto on pyhä siemen."


 

 "Jeshua meni, ei pukkien eikä mullikoiden veren kautta vaan oman verensä kautta kertakaikkisesti kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen. "

 

 

Toivo kuitenkin eli ja elää Israelin kansassa, Jumalan lupauksissa! Ja kansat oppi tuntemaan tosi Jumalan Israelin kautta!

 Hes.6:8,12:5 " Kuitenkin minä jätän teistä jäljelle kansojen keskuuteen miekalta pelastuneita, kun teidät on hajotettu eri maihin. "
" He tulevat tietämään, että minä olen Herra, kun minä hajotan heidät kansojen sekaan ja viskelen heidät eri maihin."


Vaikka nämä jakeet on kauhistuttavia, niin se ei tunnu hyvälle Israelia kohtaan. Mikään kansa ei ole joutunut, niin paljon kärsimään, kuin Israelilaiset, syntien vuoksi, vaikka pakana kansat tehneet kauheampiakin asioita, mutta pakana kansat tulee vielä maksamaan ja on jo maksanut, kun ovat koskeneet Jumalan silmäterään! Miika 4:3, Joel 4:1-3

" Hän tuomitsee monien kansojen kesken, hän säätää oikeutta väkeville kansoille, kaukaisiin maihin saakka. Ne takovat miekkansa auran teriksi ja keihäänsä vesureiksi. Kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä ne enää opettele sotimaan."
"  Niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon, 
 minä kokoan kaikki kansat ja vien ne alas Joosafatin* laaksoon. Siellä minä käyn oikeutta niitä vastaan kansani ja perintöosani Israelin tähden, koska ne ovat hajottaneet kansani kansojen sekaan, jakaneet minun maani 
 ja heittäneet kansastani arpaa. Ne ovat antaneet pojan maksuksi portosta ja myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet." 
*Nimi Joosafat merkitsee 'Herra tuomitsee'

1.Moos. 12: 3, 15:17

 " Minä siunaan ne, jotka siunaavat sinua, ja kiroan sen, joka kiroaa sinua, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki maailman sukukunnat."

"Kun aurinko oli laskenut ja oli tullut pilkkopimeä, näkyi savuava pätsi ja tulisoihtu, joka liikkui ruhonpuolikkaiden välissä."
Joittenkin profetian näkemys on tästä, että holokausti ois ollut Aabrahamin näky? Spekulointia, mutta aika paljon yhtymäajatuksia, kun savu nousi keskitysleireissä piipuista.

Vainot:

(aihe vainot jne.. ei ole kaiken kattava luettavaa kirjallisuutta lopussa)
Vuoden 300 jkr. järjestetyssä Nikean kokouksesta jätettiin juutalaiset pois ja se mitä olen lukenut niistä kouksista on hirvittivää luettavaa ja jatkuu ristiretkien surmilla juutalaisia kohtaan, Inkvisitio: http://fi.wikipedia.org/wiki/Inkvisitio, Progromit, http://fi.wikipedia.org/wiki/Inkvisitio, lukuisissa euroopan maissa väkivaltaisuuksia ja kauheuksia, Martti Luther, joka teki tosi raakalaista tuhoa ajatuksillaan, joista pahimpia ajatellen jälkiseurauksia, kuten polttakaa heidän synagogat:
 polttaa juutalaisten synagogia, keräämään juutalaiset kaupungeissa omiin suljettuihin kortteleihinsa (gettoihin) ja viemään laiskat juutalaiset ahkeruuden oppimista varten työleireihin kaupunkien ulkopuolelle. Myös hengen riistäminen juutalaisilta kuului Lutherin kirjassa oikeutettuihin toimenpiteisiin kristinuskon puolesta. Koska Luther katsoi Raamatun nojalla, että muun muassa jumalanpilkka, kristittyjen eksyttäminen pois Kristuksesta ja esivallan halveksiminen ovat vääryyksiä, hän kehotti esivaltaa rankaisemaan vääryyttä tekeviä juutalaisia. Ja tämähän vaikutti Hitlerin toimintaan ja kuten arvata voi?
 Kansallissosialistisessa Saksassa Lutherin kirjaa käytettiin juutalaisvihan lietsontaan. ja " Kristalliyö ", jolloin synagogat poltettiin, järjestettiin Lutherin syntymäpäivänä "suuren saksalaisen profeetan" kunniaks.

 Ja seuraavaksi siitä, kun tapahtui, mitä Luther oli ajatellut.


Ja sitten kaikkein suurin yksittäisessä mittakaavassa toteutettu Holokausti 

Wikipedia: 

Holokausti (kreik. ὁλόκαυστον, holokauston ’kokonaan polttaminen’, hepreaksi ‏שואה‎, šoa ’katastrofi’) oli Saksan kansallissosialistien suorittama järjestelmällinen etnisten, uskonnollisten ja muiden vähemmistöryhmien kansanmurha 1930-luvun lopussa ja 1940-luvun alussa. Päävastuullinen holokaustista oli Saksan kansallissosialistinen hallitus, joka Adolf Hitlerin johdolla systemaattisesti hallinnoi, sääteli ja ohjasi joukkotuhon etenemistä, mutta siihen osallistuivat aktiivisesti myös monet Saksan liittolaisista ja niiden miehittämien maiden yhteistyöhön ryhtynyt väestö.
Euroopan juutalaiset olivat kansanmurhan pääasiallinen kohde, ja joidenkin määritelmien mukaan holokausti tarkoittaakin ainoastaan juutalaisten kansanmurhaa toisen maailmansodan aikana. Arviolta noin kaksi kolmannesta Euroopan juutalaisista eli 5–7 miljoonaa kuoli holokaustissa.[1] Noin kolme miljoonaa juutalaista surmattiin varsinaisilla tuhoamisleireillä, liikkuvat tuhoamisyksiköt (Einsatzgruppen) surmasivat noin miljoonan ja loput surmattiin ghetoissa tai näännytettiin tarkoituksella nälkään ja kovaan työhön työleireillä.


Toivo, Joka Täyttyy, Kokoajan! Nämä Historialliset Ajat On Jo Käynnissä Ollut Kymmeniä Vuosia! VAU! Halleluja! Jeshua odottaa, vaan koko Israelin pelastumista Ja Peitteen Lähtemistä Kasvoilta! Amen! , Joka Toki On Jo Monilta Sadoilta Tuhansilta Juutalaisilta Poistunut! Amen! 


Jes.11:12-13 ja Jer. 16:14-15 

(Raamatun kohtia on kymmenittäin ja pienen osan tähän olen kerännyt aihetta kuvaamaan)


"Hän kohottaa viirin kansoille ja kokoaa Israelin karkotetut, Juudan hajalleen joutuneet hän kerää maan neljältä kulmalta.
 Silloin katoaa Efraimin kateus ja Juudasta häviävät ahdistajat. Efraim ei kadehdi Juudaa, eikä Juuda ahdista Efraimia. "
  "Sen tähden Herra sanoo: Katso, päivät tulevat, jolloin ei enää sanota: 'Niin totta kuin Herra elää, hän, joka johdatti israelilaiset Egyptin maasta', 
 vaan sanotaan: 'Niin totta kuin Herra elää, hän, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin hän oli heidät karkottanut.' Sillä minä tuon heidät takaisin heidän omaan maahansa, jonka minä annoin heidän isilleen"

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joosefin kuvaus peitteenä-Rinnastaen Jeshuaan (12opetuslasta, 12 veljestä Joosefilla)

Joosef kuvaa peitettä veljiensä, perheensä suhteen, Jeshuaan, koska Joosef pidätteli henkilöllisyyttä heiltä ja veljensä ei tunteneet Joosefia, koska hän oli, kuin Egyptiläinen ja voisiko sanoa "paatumus" veljien kohdalla oli suuri ensiksi, siksi, että he olivat kateellisia Joosefille hänen unistaan ja Jaakobin hemmottelusta esikoista kohtaan, ennen, kuin  Benjami oli edes syntynyt.
Ja he tekivät raakalaisen teon Joosefille laittaessa hänet kaivoon ja myytyä hänet orjaksi , kuten Jeshua laitettiin kitumaan ristille ja Juudas kavalsi hänet Herransa rahasta ja, niin sen ajan Papit osti Jeshuan Juudaksen kavalluksella ja Joosefin tarinan "kavalluksena" kerrottiin Jaakobille, että Joosefin oli leijona raadellut ja toivat hänen vaatteet näytille. 
Joosef oli kuuliainen Herralle Jumalalle, jonka isä Jaakob tunsi ja Jeesus oli kuulianen koko elämän ja raamatussa ei löydy syntiä, mitä Joosef oli tehnyt ja varmaan ainuita Jeesuksen lisäksi, joka oli Isälle Jumalle kuuliainen. 

Sitten mitä yhteistä oli Joosefin ja Jeshuan kanssa peitteenä? 
Joosef peitti kasvonsa veljiltään ja Jeshua ei varsinaisesti peittänyt, vaan opetuslapset ei ymmärtänyt ja oikeastaan ei järkytyksen takia osittain Joosefin veljetkään, vasta paljastettuaan itsensä veljillee ja Jeshuan ylösnoustua opetuslapset tajusi, mistä on kyse ja kyse oikeastaan on silmien aukeamisesta myös tänäpäivänä. Eikä pelkästään Israelin kohdalla, vaan myös pakana kansoilla, vaan ei samalla tavalla, koska pakanoilla ei ole Yksi Jumaluutta ja heprealaisilla on Yksi ja ainoa Jumala ja he tietävät Meshiaan tulevan, mutta eivat ymmärrä suurelta osin vielä sitä, että heidän Meshiaansa on jo tullut ensimmäisen kerran, joka oli ja on Jeshua!
Ylpeys usein on meidän kaikkien pahin vihollinen ja se saa pois ainoastaan Pyhä Henki pois Ylpeyden Peitteen Kasvoilta!

Ja niin on, että Israel on koko ajan kasvamassa uskossa Meshiaaseen Jeshuana. 
Samoin vertauskuvallisesti se tapahtuu´, kuin äkisti, kuin tapahtu Joosefin perheelle, koska eihän heidän isä Jaakobkaan tiennyt Joosefin olevan vielä olemassa ja kaiken lisäksi sen ajan maailman vilja-aitan kuninkaana ja oikeastaan pääministeri jos tämänpäivän termiologiaa käyttää vertauksena!

Pieni loppu Epilogi!

"Sillä minä sanon teille: tästä lähtien te ette näe minua ennen kuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!'" Matt. 23:39 / Meshiach profetia: Ps. 118:26 " Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! " Sama ydinasia! 

Baruch Hashem Adonai, Siunattu Nimi Herra! , Kuten aremmat juutalaiset ilmaisee. Ja kunnioitan ja olen Israel Ystävä aina ja myös säännöllisesti rukoilen Israelin puolesta. 

Ihmis viisaus ei usko Meshiaan Jeshuaan: 

"Hän on myös tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen vaan Hengen. Kirjain tuottaa kuoleman, mutta Henki tekee eläväksi" 
Huom! Henki! Tekee! ELÄVÄKSI! 2.Kor.3: 6

Jeshua HaMashiachiaan!

" Heidän mielensä paatuivat, ja sama peite pysyy vielä tänäkin päivänä poistamatta vanhan liiton Kirjoituksia luettaessa, sillä vasta Kristuksessa se katoaa. 
 Vielä tänäänkin peite on heidän sydämensä päällä Moosesta luettaessa,
  mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran puoleen, peite otetaan pois. 
 Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus. 
 Me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki." (ei ihmis viisaus, vaan Pyhä Henki, Ruah haQodesch 2.Kor.3:14-18

Room.11:7-8, 11- 12
"Miten siis on? Mitä Israel tavoittelee, sitä se ei ole saavuttanut, mutta valitut ovat sen saavuttaneet. Muut ovat paatuneet, 
 niin kuin on kirjoitettu:
        "Jumala on antanut heille uneliaisuuden hengen, silmät, joilla he eivät näe, ja korvat, joilla he eivät kuule."
Näin on tänäkin päivänä."

  Juutalaisten lankeemus!
 -----------------------------
"Kysyn vielä: eivät kai juutalaiset sen vuoksi ole kompastuneet, että jäisivät lankeemukseensa? Eivät tietenkään, vaan heidän rikkomuksensa on koitunut pakanoille pelastukseksi, että he itse tulisivat kateellisiksi. 
 Mutta jos heidän rikkomuksensa on maailmalle rikkaudeksi ja heidän tappionsa pakanoille rikkaudeksi, kuinka paljon enemmän heidän täyteytensä!"

Kuten aiemmin kerroin heprealaiset/Israelilaiset ovat aluperin langennut, että pakanat voisi pelastua, kuten Sana sanoo: Tukimattomat on Jumalan tiet ja kuka on Hänen neuvon antajansa?

Jer. 31:33-34,35-38

Mutta se liitto, jonka minä teen Israelin huoneen kanssa tulevina päivinä, sanoo Herra, on tällainen: Minä panen opetukseni heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämeensä. Niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
Silloin kukaan ei enää opeta lähimmäistään eikä veli veljeään sanoen: 'Tuntekaa Herra.' Silloin kaikki pienimmästä suurimpaan tuntevat minut, sanoo Herra, sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejään.

Room.11:25-27

Israelin pelastuminen

"Veljet, jotta ette olisi oman viisautenne varassa, tahdon teidän tietävän tämän salaisuuden: paatumus on kohdannut osaa Israelista, ja se kestää, kunnes täysi määrä pakanoita on tullut sisälle.
 Sitten koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu:
        "Siionista on tuleva Pelastaja. Hän poistaa jumalattomuuden Jaakobista.
     Ja tämä on minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä."

Final chapter! :)


"Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka saa meren liikkeelle, niin että sen aallot pauhaavat – Herra Sebaot on hänen nimensä:
 Vain jos nämä luonnonlait häviävät minun edestäni, sanoo Herra, lakkaavat myös Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun edessäni ainiaan.
 Näin sanoo Herra: Vain jos voidaan mitata taivaat ylhäältä ja tutkia maan perustukset alhaalta, silloin myös minä hylkään koko Israelin jälkeläiset kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra.
 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin Herran kaupunki rakennetaan uudelleen Hananelintornista Kulmaporttiin asti."

Käyttämäni raamatun lainaukset on RK-käännöksestä! Ja tässä linkki Heprealaiseen ja muihin raamatun käännöksiin.
http://biblehub.com/
Musiikki linkki:  https://www.youtube.com/watch?v=-bpgbJMsgCk


                       kirja, jota suosittelen: