13.3.2015

Juuria etsimässä II

Paljon on ajatuksia uskon mukaan Juurien suhteen muuttunut, ajattelin ensin tämän pyyhkiä, mutta muistuttaa itseäni siitä, kuin olen ajatellut tänä tekstin kirjoitus ajankohdassa.

Juuria etsimässä II        

Olen miettinyt, lukenut Raamattua, kirjoja, rukoillut jne..

Kaiken juurien etsimisen oman uskoni kohdalla on johtanut siihen, että olen messianinen uskova jos ajattelee juuria, niin se nimi on kaikkein sopivin, vaikka aika lähellä synonyymi kristitty, mutta missään kohden raamattu ei tehty päätöstä siitä, että uskovat ovat kristittyjä.
Siellä puhutaan seurakunnista, mutta ainut kohta, jossa kristitty (kirjeissä, jotka kirjoitettiin kreikaksi) sana kreikan kielellä on Apt. 11:26 "  Antiokiassa alettiin ensimmäiseksi kutsua opetuslapsia kristityiksi."
Kohdan kristityiksi voidaan toki kääntää myös messiaaninen ja
itse koen sen alkuperäistä ajatusta vasten olevan parempi vaihtoehto, koska vanhan testamentin messias odotukset olivat hyvin suuret ja kun ne, jotka ottivat Jeshuan vastaan HaMashiaana ei kristittynä, kun molemmat sanat käännetään voidelluiksi, niin Messias eli HaMashiach oli tuohon aikaan todennäköisesti käytetty Jeshuasta, kun opetuslapset oleskelivat hänen kanssaan, koska eivät he kreikkaa puhuneet.

Apt. 24:5 " Me olemme havainneet, että tämä mies on ruttotauti ja levottomuuksien lietsoja kaikkialla maailmassa kaikkien juutalaisten keskuudessa. Hän on nasaretilaisten lahkon johtaja. "

Ja toinen toki "nasaretilainen lahko" , joka ilmaisee juutalaiset, jotka uskoi Jeshuaan HaMashiaana, niin heidät nimitettiin lahkoon, vaikka juutalaiset vaelsi, niinkuin, miten on Mooseksen laissa ja he uskoi vaan jo luvattuun ylösnousemukseen, vaikka esim. saddudeukset ei siihen uskonut, niin lainoppineet ja fariseukset uskoi.
(Dan.12:2 "  Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhuun. ")
Ja luvattu Messias Jeshua oli johon he uskoivat ja uskoi hänessä messianisena juutalaisina . Vaikka heitä lahkoksi kutsuttiin. Eräiden tietojen mukaan iso osa Jeshuaan uskovia olivat jopa hyvässä sovussa muun väestön kanssa Jerusalemissa etenkin. 



Minulla ei ole kristittyjä vastaan mitään jos on sydämestään uskossa Jeshuaan ja elää uskon mukaisesti, miten Jeshua elämällään näytti. Ja kirjeet kehoittaa;
1.Joh.2:5-6 " Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella tullut täydelliseksi. Tästä me tiedämme olevamme hänessä.
Joka sanoo pysyvänsä hänessä, on velvollinen vaeltamaan niin kuin hän vaelsi.
Matt.16:24 " Sitten Jeshua sanoi opetuslapsilleen: "Jos joku tahtoo kulkea minun perässäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. "
Useampi kohta vastaavia U.T. löytyy Jeshuan seuraamisesta. Mutta miten Jeshua vaelsi?
Hän eli Tooran= Käsky, ohje, todeksi, täytti Kirjoitukset, Profeetat.

Lievennyksiä annettiin pakanoille Apt. 15:9-11/13-20
" Hän ei tehnyt mitään eroa meidän ja heidän välillään, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla.
 Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa?
 Mehän uskomme pelastuvamme Herran Jeesuksen armon perusteella samalla tavoin kuin hekin!"

" Kun he olivat lopettaneet, Jaakob sanoi: "Miehet, veljet, kuulkaa minua!
 Simeon kertoi, kuinka Jumala ensi kerran katsoi pakanoiden puoleen ottaakseen heistä kansan omalle nimelleen.
 Tämän kanssa pitävät yhtä profeettojen sanat, sillä näin on kirjoitettu:
     'Sen jälkeen minä palaan ja rakennan jälleen Daavidin sortuneen majan. Raunioista minä sen rakennan jälleen ja pystytän sen uudelleen,
     että jäljelle jääneet ihmiset etsisivät Herraa, myös kaikki pakanat, jotka on otettu minun nimiini. Näin sanoo Herra, joka tekee kaiken tämän,
     mikä on ollut tunnettua ikiajoista asti.'
 Siksi olen sitä mieltä, ettei pidä rasittaa niitä, jotka pakanakansoista kääntyvät Jumalan puoleen.   Heille on kuitenkin kirjoitettava, että heidän tulee karttaa sellaista, mikä on saastunut epäjumalista, ja haureutta ja lihaa, josta veri on laskematta, sekä verta.

Itse tahdon oppia elämään uskossa myös tooraan, mutta täällä päin Suomea se on aika vaikeaa, koska opettajaa siihen ei ole ja sen, mitä luen Mooseksen laista-Toorasta ja näen linjan Jeshuan kanssa haluan elää sen mukaan. Toki en osaa oikein vaeltaa, mutta uskon, että Elohim vielä johdattaa oikeaan suuntaan, kun rukoillen kuljen.

Joten olen matkalla kohti juuria ja janoan kokoajan tietää lisää juurista.
Room.9:4-5 " Ovathan he israelilaisia, joille kuuluu lapsen asema ja kirkkaus ja liitot. Heille hän antoi lain ja lupaukset ja sääti jumalanpalveluksen.
 Heidän ovat kantaisät, ja heistä on Messias lihan puolesta. Hän on yli kaiken, Jumala, iankaikkisesti ylistetty. Aamen.


Muutama Raamatun paikka loppuun:

Sak.14:16-17

"Mutta kaikki jäljelle jääneet niistä kansoista, jotka hyökkäsivät Jerusalemia vastaan, kulkevat vuosi vuodelta sinne ylös kumartamaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.

 Niille maan kansoille, jotka eivät lähde ylös Jerusalemiin kumartamaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ei tule sadetta."

Jes. 66:23

" Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina kaikki ihmiset tulevat ja kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra. "

Dan. 12:1-2

" Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi lasten suojana. Se on oleva ahdistuksen aika, jollaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina siihen aikaan asti. Sinä aikana pelastetaan sinun kansasi, jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan.

 Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhuun. "

Kannattaa lukea vanhaa testamenttia muuten et ymmärrä uutta testamenttia oikein, koska Jeshuan ainaan ei ollut uutta testamenttia ja he oppivat kaiken vanhan testamentin mukaan.


SHALOM!