25.1.2015

I want try do the with God's help of the Jews and the Church between the bridge

I want try do the with God's help
of the Jews and the Church between the bridge

  • Haluan auttaa Jumalan avulla omalta osalta ja olla purkamassa Juutalaisten ja pakanoiden väliltä muuria  väliltä ja tehdä siltaa, joka auttaisi ymmärtämään enemmän Jeshuaan uskovien väliä toisiaan kohtaan. 
  • Toivon ja rukoilen, että voisin omalta osaltani Jeshuassa olla samaa ruumista Juutalaisten veljien kanssa ja toivon, että jonakin päivänä koko Jumalan seurakunta ruumis, niin pakanat, kuin Juutalaiset; Jeshua Messiaaseen olisi kongreettisesti yhdessä, kuten alkuseurakunnassa tilanne oli.
  • Ja paikoin onkin, niin pakanat ja Juutalaiset kokoontuu yhdessä, vaikka olisi erinäkemyksiä ja tulkinoja raamatusta, mutta ydinasiassa kuitenkin yhtä Jeshuassa! 
  • Paavali oli apostoli, joka rakensi myös siltaa Juutalaisten ja pakanoiden välillä, vaikka Paavalia pidetään pakanoitten apostolina, niin ensiksi, kuitenkin hän kertoi evankeliumin Juutalaisille, sitten vasta pakanoille, Room.1:16 "  Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo, juutalaisille ensin, sitten myös kreikkalaisille. 
  • Jeshua taas pääsääntöisesti vei evankeliumin Juutalaisille ja 12 apostolia valitsi Juutalaisista, mutta Jeshua sanoi: Joh.10:16 " Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta. Niitäkin minun tulee johdattaa, ja ne kuulevat minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja yksi paimen. "
  • Apostolien teoista voi havaita lukemalla myös, että Paavali julisti ensin ilosanoman Juutalaisille.
  • Ef.2:13-14  "Mutta nyt Jeshuassa Messiaassa olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Messiaan veressä.  Hän on meidän rauhamme. Hän teki nuo molemmat *Juutalaiset ja pakanat yhdeksi ja purki niitä erottavan vihollisuuden muurin, " 
  • "Juutalaiset ja pakanat yhdeksi ja purki niitä erottavan vihollisuuden muurin"
  •  Koska on pahin kriisi 2000 vuoden aikana mennyt pakana seurakunnan ja Messianisten Juutalaisten välillä, mutta silti vielä molemilla osapuolilla on vaikeaa ymmärtää toisaan. Historiallisesta menneisyydestä suurelta osin. 
  • Ja toki vielä antisemitismiä, jota paikoin esiintyy kirkoissa ja eri kirkkokunnissa huomattavasti enemmän korvausteologian osalta.
  •  Koska korvausteologia on saanut juuret Juutalaisvastaisuudesta, jossa alkuaan Kristityt omivat Juutalaisille kuuluvat lupaukset itselleen (mutta ei kirouksia) ja jätti Juutalaiset, jotka uskoivat Messiaaseen, ulkopuolelle seurakunnan piiristä ja jos Juutalaiset olisi halunneet olla mukana heidän olisi pitänyt luopua kaikesta Juutalaisesta identiteetistä ja sehän oli täysin mahdoton ajatus Juutalaisten osalta, vaikka joitakin poikkeuksia oli olemassa.
  • Tämä ero alkoi isommassa mittakaavassa: 300 luvulla Konstaniuksen aikana hänet tunnetaan parhaiten Roomassa vainotun kristinuskon laillistamisesta ja hänet kutsuttiin Nikean ensimmäisen kirkolliskokouksen,, jonne ei Juutalaisia kutsuttu koolle ja siitä viimeistään välirikko alkoi alkuseurakunnan välillä, joka alkuaan muodostui nimenomaan Juutalaisista eikä siitä alkuun pitänyt tulla edes erillinen uskonto, vaan Jeesus eli ja opetti, kuten aitoon juutalaiseen uskoon kuuluu, TaNaK= Toora, Nevim, Keturim,(Laki, Profeetat, Kirjoitukset) Matt.5:17-18 " "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan vaan täyttämään.
    Totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennen kuin kaikki on tapahtunut."
  •  myöhemmin apostolit pakanoille:
  •   Apt.15:19-20
    "  Siksi olen sitä mieltä, ettei pidä rasittaa niitä, jotka pakanakansoista kääntyvät Jumalan puoleen.
     Heille on kuitenkin kirjoitettava, että heidän tulee karttaa sellaista, mikä on saastunut epäjumalista, ja haureutta ja lihaa, josta veri on laskematta, sekä verta."

  • Mutta Juutalaiset, jotka ovat ilman Messiasta Jeshuaa eivät helpolla unohda Kristittyjen tekemiä rikoksia ja julmuuksia ja osaltaan se on ymmärrettävää, koska ne julmuudet ovat satojen sukupolvien aikana jäänyt juutalaisten mieleen ja Kristittyjen vihan heitä kohtaan. Osaltaan se pitää paikkansa nykyäänkin, mutta henkisellä tasolla enemmän.
  •  On toki Juutalaisia, jotka ovat anteeksi antaneet, mutta suurinosa ei voi unohtaa historiaa ja antaa anteeksi. Mutta Messianisten Juutalaisten on helpompi antaa anteeksi. Jeshuan rakkauden vuoksi!
  • Toisaalta Juutalaiset eivät itse ole aina kuunnelleet jos Kristityt haluaisi lähestyä heitä ja pyytää teoilla tai sanoilla anteeksi, koska ennakko oletus Juutalaisilla on tosin ymmärrettevää, koska puheita ovat varmasti kautta historian kuulleet eikä ne ole auttaneet tilannetta, mutta ajat ovat tosin muuttuneet ja Juutalaisten myötätunto on kasvanut ja joissakin osin asenne Juutalaisia kohtaan on rakkaudetonta vieläkin jopa niissä, jotka kutsuvat itseään "Kristityiksi".
  •  Koska on olemassa nimi "Kristittyjä" ja aitoja Kristittyjä, jotka kulkee Jumalan tahdossa ja uskossa Jeesukseen/Jeshuaan Messiaseen ja rakkaus uskon alkujuuriin on vilpitön eli Yeshua HaMashiaseen, joka on Juutalaisille luvattu Messias ja Kristityt uskoo samaan Jumalaan, joka on Juutalaisten Jumala, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala ja Jeesuksen kautta pakanat on liitetty  luonnonvaraisesta öljypuusta, on oksastettu oikeiden oksien joukkoon.

Room.11:17-24
" Mutta jos muutamat oksista on taitettu pois ja sinut, joka olet luonnonvaraisesta öljypuusta, on oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta,
 älä ylvästele noita oksia vastaan. Jos ylvästeletkin, muista, että et sinä kannata juurta vaan juuri kannattaa sinua.
 Sinä ehkä sanot: "Nuo oksat taitettiin, että minut oksastettaisiin."
 Oikein! Epäuskonsa tähden ne taitettiin, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylimielinen vaan pelkää,
 sillä jos Jumala ei säästänyt luonnollisia oksia, ei hän säästä sinuakaan.
 Katso siis Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta: Jumalan ankaruutta langenneita kohtaan ja hänen hyvyyttään sinua kohtaan, jos pysyt hänen hyvyydessään. Muuten sinutkin hakataan pois.
 Myös nuo toiset oksastetaan, elleivät he jää epäuskoonsa, sillä Jumala pystyy oksastamaan heidät uudelleen.
 Jos sinut on leikattu luonnonvaraisesta öljypuusta ja vastoin luontoa oksastettu jaloon öljypuuhun, kuinka paljoa ennemmin luonnolliset oksat oksastetaan omaan öljypuuhunsa! "

  • Me molemmat ihmisryhmät ollaan kuitenkin ihmisiä ja inhimillisesti olisi helpottavaa jos anteeksi pystyisi antamaan, koska se on suuri asia! Ja katkeroituneet välit umpeutuisi paremmin.
  • Ja aidot Kristityt, jotka uskovat sydämestään Jeesukseen eivät koskaan halua pahaa Juutalaisille, mutta taas on nimi "Kritittyjä" ja kirkossa kävijöitä, jotka uskovat Jeesukseen, mutta rakkaus Jeesukseen puuttu ja se aiheuttaa antisemitismisiä piirteitä sellaisia rakkaudettomia ja vanhan kirkon traditon omaavia korvausteologian kannattajia tai muuten eivät hyväksy juutalaisia, koska saatana on vihannut juutalaista kansaa, niin pitkään, kun heitä on ollut olemassa ja se johtuu siitä, että Messias Jeshua/Jeesus on Juudan Daavidin, jälkeläinen inhimillisesti, mutta Jumalan Poika ja Jeshualla on jumaluuden persoona ja aivan, kuin Jumala itse.
  • Ja saatana pelkää, koska eräänä päivänä Jeshua tulee takaisin Juudan Leijonana ja Kuninkaana Jerusalemiin ja alka 1000 vuotinen valtakunta ja tuomitsee saatanan ja sen joukot ikuiseen helvettiin ja ne jotka ei ottaneet elämässään Jeshuaa/Jeesusta vastaan Vapahtajanaan.

    Mistä aloitin: 

    • Haluan auttaa Jumalan avulla omalta osalta ja olla purkamassa Juutalaisten ja pakanoiden väliltä muuria  väliltä ja tehdä siltaa, joka auttaisi ymmärtämään enemmän Jeshuaan uskovien väliä toisiaan kohtaan.

    Olen vajavainen ihminen ja ei ole täydellistä tietoa Juutalaisista ja Israelista, mutta tahdon oppia, jotta kirjoituksen unelma voisi toteutua

    1. Haluan oppia kokoajan lisää Juutalaisista tällä hetkellä facebookin kautta
    2. Haluan rukoilla, että Jumala antaisi ymmärrystä ja viisautta Juutalaista kansaa kohtaan
    3. Haluan olla antisemistismin vastustaja ja korvausteologian vastustaja, joka on kuin syöpä ihmisten mieleen pinttynyt, koska sitä on 1700 vuotta opetettu
    4. Saan olla oksastettu jaloon öljypuuhun ja päässyt osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta
    5. Saan kiittää Jumalan hyvyyttää siitä, että saan uskoa Jeshuan kautta, oikeeseen ja ainoaan elävään Jumalaan, joka on Israelin Jumala, mutta toki koko maailman Jumala suvereenisuudessa ja Kaikkivaltiaana, joka aina on hallinnut ja aina hallitsee koko universiumia, joten on mahtava Jumala, johon Juutalaiset ovat uskoneet ja Jumala on kaikkien kansojen seasta valinnut Israelin valituksi kansaksi.
    6. Haluan todella, että Kristityt oppisi, että Jeshua, johon uskovat alkaisivat ymmärtää Israelia ja Juutalaisia.



    SHALOM!