21.11.2014

Israel maailman valona!



Israel maailman valona

Raamattu puhuu siitä, että Israel on tulevaisuudessa Valona maailman kansoille. 
Ja uskon, että Pyhä Henki vuodatetaan Israelin ylle voimakkaasti tulevaisuudessa.
Ja Israel on ajan kello maailmalle lopunajassa. Israelilaiset ja muslimit yhdessä?



Jes.49:6 "Näin sanoo Herra: Liian vähän on sinulle, että olet palvelijani ja palautat ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuot takaisin Israelin varjeltuneet. Minä asetan sinut valoksi pakanoille, ja niin minulta tulee pelastus maan ääriin asti.

Ap.t. 13:47 " 'Minä olen asettanut sinut pakanoille valoksi, että olisit pelastukseksi maan ääriin saakka.'" 

 Jes.42:6-7 " Minä, Herra, olen vanhurskaudessa sinut kutsunut, minä tartun sinun käteesi, varjelen sinut ja annan sinut liitoksi kansalle, valkeudeksi pakanoille,
avaamaan sokeiden silmät, päästämään vangit tyrmästä, pimeydessä istuvat vankilasta. 

Matt.23:39 "  Sillä minä sanon teille: tästä lähtien te ette näe minua ennen kuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!'"
Israelin tärkeyttä ei paljon nykyään laajasti seurakunnassa maailmassa pidetä vakavana, mutta kiitos Jumalalle, että hän kyllä herättää seurakuntaa ja olemaan tarkkoja raamatun kirjoituksille, koska korvausteologia on vienyt monet seurakunnat pois Israelin evankelioimisesta ja sen tärkeydestä, mutta on aika tulossa, että saa maailma huomata, että Israel ja sille Jumalan lupaamat profetiat koskee ainoastaan heitä, ei maailmalla olevaa seurakuntaa, jolle toki on tärkeä olla tukemassa Israelia ja sen messiaanista seurakuntaa, kun kuitenkin ollaan pakanoina yhtä seurakunta ruumista Jeesuksen kautta, kuten Paavalin Kirje Efesolaisille sen osoittaa myös. 

Ef.2:14-18 " Hän on meidän rauhamme. Hän teki nuo molemmat ihmisryhmät* (*Juutalaiset ja pakanat) yhdeksi ja purki niitä erottavan vihollisuuden muurin, 
 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksineen. Näin hän teki, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi ja niin tekisi rauhan 
 ja jotta hän yhdessä ruumiissa ristillä sovittaisi nuo molemmat Jumalan kanssa ja niin omassa itsessään tekisi lopun vihollisuudesta. 
 Hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka olitte kaukana, ja rauhaa niille, jotka olivat lähellä. 
 Hänen kauttaan on meillä molemmilla pääsy yhdessä ja samassa Hengessä Isän luo."

Korvausteologia ja myös kaksoisteologia on todella raamatun Sanalle uskottomia.
Kaksoisteologia taas ajattelee, että juutalaiset pelastuu heidän oman uskonsa kautta (juutalaisuuden) ja heidän, siksi ei tarvia Israelia evankelioida ja sillä jätetään tärkeä osa-alue oman onnensa ojaan, vaikka raamattu kehoittaa meitä myös evankelioimaan heitä siinä, missä toisiakin maita. 
Mutta tämä aihe jakaa uskovia ja tiedän, että tästä on monen monta erinäkökulmaa raamatun tulkinnassa, mutta Jumala ei tulkitse raamattua, joka selkeästi kertoo Juutalaisten ja Israelin suhteen ja mitä olemme jo nähneet Juudan heimon osalta, niin lähes 2000 vuotta kestänyt diaspora on selkeästi näyttänyt raamatun kautta, että Jumala ei peru Sanojaan. Israel on itsenäistynyt ja alijaa, maahanmuuttoa on kestänyt jo monta kymmentä vuotta. 

Aamos 9:14-15 "Silloin minä käännän kansani Israelin kohtalon. He rakentavat jälleen autiot kaupungit ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä, hankkivat itselleen puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. 
Minä istutan heidät heidän omaan maahansa, eikä heitä enää revitä irti maasta, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi."
Nämä raamatun Sanat on toteutunut! Oliko nämä Sanat korvausteologeille? EI! Vaan Jumala Sanoo:

Jes.46:9-10" Muistakaa entisiä tapahtumia ikiajoista asti: minä olen Jumala, eikä toista ole. Minä olen Jumala, eikä ole minun vertaistani. 
 Minä ilmoitan alusta asti, mitä on tuleva, ammoisia aikoja ennen, mitä ei vielä ole tapahtunut. Näin sanon: Minun päätökseni pysyy. Kaiken, mitä tahdon, minä teen.

Jumala, minkä on Sanassaan, raamatussa sanonut, niin sitä ei voi muuttaa ihminen! Ihminen joutuu tilille jokaisesta sanastaan, jota on sanonut ja entä, kun on Jumalan Sanaa vääristellyt omaksi parhaaksi?
Korvausteologia alkoi jo 300 luvulla ja on elänyt tähän päivään asti voimakkaasti ja ei lopu, mutta Jumala tekee siitä vielä lopun, minkä ihminen aloitti omalla viisaudella pystyttämään omia Jumalan lupauksia.
Siitä erikseen kirkkohistoria sen paljastaa ja olen jo aiemmissa blogeissa kirjoittanut, mikä johti Juutalaiset ja pakana kristityt erilleen.

Pyhä Henki tosiaan vuodatetaan vielä Israelin ylle

Vaikka nämä voi tulkita miten kukin haluaa, mutta uskon, että näissä Pyhä Henki on kyseessä.

Sak. 12:10 " Mutta Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukkaiden päälle minä vuodatan armon ja rukouksen hengen, ja he katsovat minuun, jonka ovat lävistäneet. He valittavat häntä niin kuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti niin kuin murehditaan esikoista. "

Hes. 39:28-29 " He tulevat tietämään, että minä olen Herra, heidän Jumalansa, kun minä kokoan heidät omaan maahansa pakkosiirtolaisuudesta, johon olin karkottanut heidät kansojen luo, enkä jätä sinne ainoatakaan heistä.
 Minä en myöskään enää kätke heiltä kasvojani, sillä minä vuodatan Henkeni Israelin heimon päälle, sanoo

Uskon voimakkaasti, että Israel on pakanain valkeutena ja myös lopunajan herätyksessä vahvassa asemassa. On monia maita, missä on ohjelma takaisin Jerusalemiin, koska monet kansat, kuten Kiina voimakkaasti kokee sen, että heillä on Israelille annettavaa ja vanha silkkitie kulkee, kuin punaisena lankana ja samalla herätyksen maat etenkin aasiassa evankelioi "matkalla" muslimi maita ja lopulta aina Jerusalemiin.
On mielenkiintoista nähdä, kuinka eurooppa, kun on rappeutunut Jumalan Sanalle, niin samaan aikaan sitten voimakkaat herätyksen maat kuten Etelä-Korea, Kiina, Intia, Brasilia ja monet muut maat, jotka ovat aivan räjähdysmäisesti uskovien määrässä kasvaneet, niin ottavat Jumalan Sanan aivan, kuten se on kirjoitettu ja tarkoitettu. Odotan toki, että myös eurooppa saa kokea herätyksen sadetta ja siinä joukossa Suomi, joka on Venäjän naapuri maa ja Suomesta onkin paljon Venäjällä evankeliointi aktioita ollut etenkin Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen.
Mutta uskon edelleen, että Israel on tärkeä kohde evankelioinnin kannalta ja sitä ei koskaan pidä unohtaa vastuksista huolimatta. Ne jotka Israelia siunaa ne tulevat siunatuksi ja niin myös maiden kohtalo määräytyy sen mukaan, miten ovat Israelia kohdelleet: 

Joel. 4: 1-3 " Niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon, 
 minä kokoan kaikki kansat ja vien ne alas Joosafatin(3) laaksoon. Siellä minä käyn oikeutta niitä vastaan kansani ja perintöosani Israelin tähden, koska ne ovat hajottaneet kansani kansojen sekaan, jakaneet minun maani 
 ja heittäneet kansastani arpaa. Ne ovat antaneet pojan maksuksi portosta ja myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.

Ja vielä Paavalin sanat, jotka ovat profetaallisia Israelin tunteminen Jeshuan heidän Messiaana.

Room.11:15 "Jos kerran heidän hylkäämisensä on koitunut maailmalle sovitukseksi, mitä muuta heidän armoihin ottamisensa merkitsee kuin elämää kuolleista? 
Elämää Kuolleista! 

Mitä profetoi Hesekiel  37:12-14 "Sen tähden profetoi ja sano heille: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä avaan hautanne ja nostan teidät, kansani, ylös haudoistanne ja tuon teidät Israelin maahan. 
 Te tulette tietämään, että minä olen Herra, kun minä avaan hautanne ja nostan teidät, minun kansani, ylös haudoistanne. 
 Minä panen teihin Henkeni, ja te heräätte eloon. Minä sijoitan teidät omaan maahanne, ja te tulette tietämään, että minä, Herra, olen puhunut ja minä toteutan sanani, sanoo Herra." 

Room.11:16-21 "Jos uutislyhde on pyhä, niin on myös koko taikina, ja jos juuri on pyhä, ovat myös oksat."
Mutta jos muutamat oksista on taitettu pois ja sinut, joka olet luonnonvaraisesta öljypuusta, on oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta, 
 älä ylvästele noita oksia vastaan. Jos ylvästeletkin, muista, että et sinä kannata juurta vaan juuri kannattaa sinua. 
 Sinä ehkä sanot: "Nuo oksat taitettiin, että minut oksastettaisiin." 
 Oikein! Epäuskonsa tähden ne taitettiin, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylimielinen vaan pelkää, 
 sillä jos Jumala ei säästänyt luonnollisia oksia, ei hän säästä sinuakaan."


Itse näen kokonaisuutena, että Israel, Juutalaiset, joita vainottiin lähes 2000 vuotta ja syrjittiin on nyt Jumala toteuttamassa Sanaansa käytänössä ottaen kokoajan yhä tiiviimmin ja nopeammassa tahdissa on alkanut tapahtumaan Juutalaisten herääminen ja aiemmin kirjoittamani Hengen vuodatuksen vielä päälle, niin maailma tulee vielä ihmettelemään, miten mahdollista on, että Juutalaiset ja arabit, palestiinalaiset ovat sovussa, koska heitä jo nyt yhdistää, jotka uskoo Jeesukseen, Jeshuaan!
Mahdollinen rauha lähi-idässä on vain Jeesuksen kautta ja monesta kirjasta jo lukeneena olen saanut ymmärtää, miten paljon messiaaniset juutalaiset ja arabi kristityt ovat samoissa kokoontumisissa ja samassa ruumissa Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa/Messiaassa.

 Sak. 8:22-23 "  "Monet kansat, mahtavat kansakunnat, tulevat
 Näin sanoo Herra Sebaot: Niinä päivinä kymmenen miestä erikielisistä kansoista tarttuu juutalaisen miehen viitan liepeeseen sanoen: 'Me tahdomme kulkea teidän mukananne, sillä me olemme kuulleet, että Jumala on teidän kanssanne.'" 
Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, saadakseen Herran mielisuosion.

Noin voimakas profetia ja sen Sanat eivät voi olla ihan pienen jutun veroisia, joten pakko olla muuta, kuin joku lehti artikkelin juttu. Todella Jumala on väkevä ja todellinen, että ihmiset ei voi olla huomaamatta Israelissa tapahtuvaa, mitä jo tuo Sakarjan profetia puhuu. 

Miika 4:1-3 "  Päivien lopulla on Herran temppelin vuori seisova lujana, ylimpänä vuorista, korkeimpana kukkuloista, ja kansat virtaavat sinne. 
 Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan huoneeseen, että hän opettaisi meille teitään ja me vaeltaisimme hänen polkujaan. Sillä Siionista lähtee opetus, Jerusalemista Herran sana." 
 Hän tuomitsee monien kansojen kesken, hän säätää oikeutta väkeville kansoille, kaukaisiin maihin saakka. Ne takovat miekkansa auran teriksi ja keihäänsä vesureiksi. Kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä ne enää opettele sotimaan" 

Ja kun 1000 vuotinen Jumalan valtakunta tulee maan päälle, niin silloin loputkin vihollisuudet loppuu.

Ilm.20:1-6 "Sitten minä näin enkelin tulevan alas taivaasta kädessään syvyyden avain ja suuret kahleet. 
 Hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on Paholainen ja Saatana, sitoi sen tuhanneksi vuodeksi 
 ja heitti sen syvyyteen, jonka hän sulki ja lukitsi sinetillä lohikäärmeen jäljestä, ettei se enää eksyttäisi kansoja, kunnes ne tuhat vuotta ovat kuluneet loppuun. Tämän jälkeen se on päästettävä irti vähäksi aikaa.  Minä näin valtaistuimia, ja niille, jotka asettuivat istuimille, annettiin tuomiovalta.
 Minä näin myös niiden sielut, jotka oli teloitettu Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eivätkä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eivätkä käteensä. He heräsivät eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhat vuotta. 
 Muut kuolleet eivät heränneet eloon, ennen kuin ne tuhat vuotta olivat kuluneet loppuun. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. 
 Autuaita ja pyhiä ovat ne, joilla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa. Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan tuhat vuotta."

Jes.11:6-10,65:25 " Silloin susi asuu karitsan kanssa ja pantteri makaa vohlan vieressä. Vasikka, nuori leijona ja syöttöhärkä kulkevat yhdessä, ja pieni poika paimentaa niitä. 
 Lehmä ja karhu käyvät samalla laitumella, niiden vasikat ja pennut makaavat vierekkäin. Leijona syö rehua kuin härkä. 
 Imeväinen leikkii kobran kolon luona, ja vieroitettu lapsi kurottaa kätensä kyyn onkaloon. 
 Missään minun pyhällä vuorellani ei tehdä pahaa eikä vahinkoa, sillä maa on täynnä Herran tuntemista, niin kuin vedet peittävät meren. 
 Sinä päivänä seisoo Iisain juurivesa kansojen viirinä. Kansat etsivät häntä, ja hänen asumuksensa on täynnä kunniaa. "
 "Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella, leijona syö rehua kuin nauta, ja käärmeen ruokana on maan tomu. Ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra. "

Mutta todellakin Israel on ajan kellona milloin Jeshua tulee! 

Matt.23:39 "  Sillä minä sanon teille: tästä lähtien te ette näe minua ennen kuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!'" 
Psalmi 118:26 " Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! 

Ennen Jeesus ei ole valmis tulemaan, kun Israel on valmis toivottomaan Kuninkaan tervetulleksi!

SHALOM!